Uzun bir bekleyişten sonra nihayet önümüzdeki ay tüp bebek tedavisi için ilk adımı atıyoruz. Hem çok heyecanlıyım hem de içimde tarif edemediğim bir tedirginlik var. Sanki her şeyi mükemmel yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Şu an tüp bebek öncesi hazırlık süreci içindeyim ve bu son 1 ayı en verimli şekilde değerlendirmek istiyorum. Aranızda bu yollardan geçmiş, tecrübeli arkadaşlarım varsa bana biraz akıl verebilir mi?
Bu süreçte tüp bebekte beslenme düzeniniz nasıldı? Şunu mutlaka ye, bunu asla ağzına sürme dediğiniz var mı?
Psikolojik olarak kendimi nasıl hazırlamalıyım hiç bilmiyorum. "Ben de bu süreçten geçtim" diyenlerin önerilerine ve dualarına talibim. Şimdiden çok teşekkür ederim, hepimizin gönlündeki o güzel haberi alması dileğiyle... ✨
Öncelikle şimdiden hayırlı olsun. Dilerim başarılı sürecin olur. Benim önerim yani çok söylenen şey glutensiz beslenme. Hamur işlerinden uzak duracaksın yani. Gelişmeleri bizimle paylaşırsan çok sevinirim.
0 kişi beğendi.
Z
zarya Çevrimdışı
06-02-2026
14
4
06-02-2026
14
4
Kayıtlı Üye
06-02-2026
Bana doktorum vitaminler vermişti. sigara içiyorsan kesinlikle sen ve eşim sigara içmemelisin demişti. Eğer sigara içiyorsan kesinlikle bırak canım. Beslenmede önemli akdeniz beslenilmeli deniliyor.
0 kişi beğendi.
Nasip Çevrimdışı
06-02-2026
13
4
06-02-2026
13
4
Kayıtlı Üye
06-02-2026
@nazli: Selam Nasip,Öncelikle şimdiden hayırlı olsun. Dilerim başarılı sürecin olur. Benim önerim yani çok söylenen şey glutensiz beslenme. Hamur işlerinden uzak duracaksın yani. Gelişmeleri bizimle paylaşırsan çok sevinirim.
Teşekkürler nazli hamur işi bizden eksik olmaz kayınvalidem her geldiğinde oğlu börek seviyor diye dolu dolu gelir. Yani zor olacak bende çok severim ama dediğin doğru bende youtube çok uzmandan duydum. İnşallah güzel gelişmeler olur burada paylaşırım 😊
0 kişi beğendi.
Nasip Çevrimdışı
06-02-2026
13
4
06-02-2026
13
4
Kayıtlı Üye
06-02-2026
@zarya: Bana doktorum vitaminler vermişti. sigara içiyorsan kesinlikle sen ve eşim sigara içmemelisin demişti. Eğer sigara içiyorsan kesinlikle bırak canım. Beslenmede önemli akdeniz beslenilmeli deniliyor.
Çok şükür eşimde bende sigara kullanmıyoruz o yok şükür 😇 Hangi vitaminleri kullanmıştın tüp bebek tedavinde sonuç alabildin mi?
0 kişi beğendi.
Z
zarya Çevrimdışı
06-02-2026
14
4
06-02-2026
14
4
Kayıtlı Üye
06-02-2026
@Nasip: Çok şükür eşimde bende sigara kullanmıyoruz o yok şükür 😇 Hangi vitaminleri kullanmıştın tüp bebek tedavinde sonuç alabildin mi?
Maalesef canım sonuç alamadık. Doktorun bana verdiği kan değerlerime göre vitaminlerdi D vitamin hiç yokmuş bende onu verdi Folikasit B12 bunlardı ama sen kandeğerlerine göre doktorun versin. Bizi doktor uyarmasına rağmen eşimde bende sigarayı bırakamadık belkide o nedenle olmadı bilmiyorum. Umarım sen güzel sonuçlandırırsın lütfen buradan süreci yaz bizlere umut olursun 🤗
0 kişi beğendi.
Çiğdem Çevrimdışı
08-02-2026
202
53
08-02-2026
202
53
Kayıtlı Üye
🏆 Beğeni Kraliçesi
🏆 Yorum Kraliçesi
08-02-2026
@Nasip: Selam herkese,Uzun bir bekleyişten sonra nihayet önümüzdeki ay tüp bebek tedavisi için ilk adımı atıyoruz. Hem çok heyecanlıyım hem de içimde tarif edemediğim bir tedirginlik var. Sanki her şeyi mükemmel yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Şu an tüp bebek öncesi hazırlık süreci içindeyim ve bu son 1 ayı en verimli şekilde değerlendirmek istiyorum. Aranızda bu yollardan geçmiş, tecrübeli arkadaşlarım varsa bana biraz akıl verebilir mi?Bu süreçte tüp bebekte beslenme düzeniniz nasıldı? Şunu mutlaka ye, bunu asla ağzına sürme dediğiniz var mı?Psikolojik olarak kendimi nasıl hazırlamalıyım hiç bilmiyorum. "Ben de bu süreçten geçtim" diyenlerin önerilerine ve dualarına talibim. Şimdiden çok teşekkür ederim, hepimizin gönlündeki o güzel haberi alması dileğiyle... ✨
Selam canım öncelikle nazlının dediği gibi glutensiz ürünler kullanmaya çalış vitaminlerini eksik etme eşinde aynı şekilde çok güzel sigaranız yok ben daha önce yaptırdım psikolojik olarak asla hiç bir şeye takılma oldu mu olacak mı gibi şeyler düşünme ve bence etrafındaki insanalara anlatma çünkü sürekli soracaklar bunalırsın ben o hatayı yaptım kimseye cevap vermek istemiyordum aklını başka şeylerle meşgul etmelisin dilerim güzel sonuçlar alırsın Allah gönlünüze göre versin inşallah tez zamanda olur 😍
0 kişi beğendi.
Sema1981 Çevrimdışı
12-02-2026
73
39
12-02-2026
73
39
Kayıtlı Üye
12-02-2026
Canım beslenme için Akdeniz beslen bol su hareket ve doktorun verdiği vitaminleri düzenli en az 3 4 ay kullan ben en son bunu yaptığımda çok şükür 2 sağlıklı embriyom oluştu.
0 kişi beğendi.
Nasip Çevrimdışı
12-02-2026
13
4
12-02-2026
13
4
Kayıtlı Üye
12-02-2026
@Çiğdem: Selam canım öncelikle nazlının dediği gibi glutensiz ürünler kullanmaya çalış vitaminlerini eksik etme eşinde aynı şekilde çok güzel sigaranız yok ben daha önce yaptırdım psikolojik olarak asla hiç bir şeye takılma oldu mu olacak mı gibi şeyler düşünme ve bence etrafındaki insanalara anlatma çünkü sürekli soracaklar bunalırsın ben o hatayı yaptım kimseye cevap vermek istemiyordum aklını başka şeylerle meşgul etmelisin dilerim güzel sonuçlar alırsın Allah gönlünüze göre versin inşallah tez zamanda olur 😍
Çok teşekkür ederim Çiğdem. Kimseye anlatmamak konusunda çok haklısın stres çok yapabiliyorum. Zaten doktorumda söyledi sen çok streslisin bunu düzeltmen gerekiyor.
1 kişi beğendi.
Nasip Çevrimdışı
12-02-2026
13
4
12-02-2026
13
4
Kayıtlı Üye
12-02-2026
@Sema1981: Canım beslenme için Akdeniz beslen bol su hareket ve doktorun verdiği vitaminleri düzenli en az 3 4 ay kullan ben en son bunu yaptığımda çok şükür 2 sağlıklı embriyom oluştu.
akdeniz beslenme nasıl oluyor ki ilk defa duydum. Transfer oldun mu gebelik oluştu mu
0 kişi beğendi.
Çiğdem Çevrimdışı
13-02-2026
202
53
13-02-2026
202
53
Kayıtlı Üye
🏆 Beğeni Kraliçesi
🏆 Yorum Kraliçesi
13-02-2026
@Nasip: Çok teşekkür ederim Çiğdem. Kimseye anlatmamak konusunda çok haklısın stres çok yapabiliyorum. Zaten doktorumda söyledi sen çok streslisin bunu düzeltmen gerekiyor.
Aynen öyle canım inşallah kolaylıkla bebek sahibi olursun takıldığın bişey olursa özelden de yazabilirsin tecrübeliyim 😀😅🌸